Składniki:
4 gotowe tortille (ambitni mogą przyrządzić sami)
czerwona papryka
zielony ogórek
główka sałaty lodowej (w swojej tortilli pominęłam - kolejna rzecz, której nie lubię)
duży filet z kurczaka
ketchup
curry, sól, pieprz
sos francuski
olej
musztarda
majonez
Przygotowanie:
Ketchup mieszamy z przyprawami: curry, solą i pieprzem. Oczyszczony i pocięty w paseczki filet z kurczaka, przekładamy do miseczki i zalewamy ketchupem. Wkładamy do lodówki na około 20 minut. Następnie na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i smażymy około 10 minut na małym ogniu. Umyte warzywa kroimy i mieszamy z sosem francuskim. W osobnej miseczce mieszamy majonez z łyżką musztardy.
Tortille podgrzewamy na patelni (bez tłuszczu!). Ciepłe placki smarujemy sosem, układamy warzywa i kurczaka. Zwijamy.
Smacznego!
Hela
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz