Składniki (na około 2 szklanki):
- 3 duże liście jarmużu;
- 1 spory banan;
- 1 dojrzałe awokado;
- 1 łyżka miodu;
- sok z 1 cytryny;
- 180 ml wody
* koktajl wychodzi gęsty (tak jak lubię), jeśli wolicie rzadszy wystarczy dodać więcej wody
Przygotowanie:
Jarmuż umyć, osuszyć, potargać liście na mniejsze kawałki. Banana obrać i pokroić na plasterki. Awokado pozbawić skórki, wyciągnąć pestkę i rozdrobnić. Cytrynę wyszorować i wycisnąć z niej sok. Wszystko umieścić w jednym naczyniu, dodać miód i wodę, zmiksować.
Dla lepszego wchłaniania witamin i minerałów do organizmu pić małymi łyczkami z drobnymi przerwami ;-).
Hela
Super miks :) Na zdrowie!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńPrzepyszny koktajl! Na zdrowie :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń