dzisiaj pomysł na pyszną, zdrową i lekką przekąskę ;-). Mąż absolutnie szaleje na jej punkcie (na moim bardziej :-P)!
Jeśli lubicie łososia, to koniecznie spróbujcie w Waszych domach :-).
Pasta z łososia i awokado
Składniki:
- niewielki kawałek łososia;
- 1 awokado;
- łyżka miodu;
- 2 łyżki musztardy (najlepiej dijon);
- łyżka soku z cytryny (ewentualnie limonki);
- pieprz, sól
- owoce granatu
ulubione pieczywo :-P
Przygotowanie:
Do pasty używam zawsze grillowanego łososia, który pozostał mi z obiadu (specjalnie zawsze przygotowuję więcej ;-)). Łososia rozdrabniamy na kawałki. Obrane awokado rozgniatamy widelcem na papkę. Oba składniki umieszczamy w jednej miseczce. Dodajemy do nich łyżkę miodu, 2 łyżki musztardy (najlepiej dijon), łyżkę soku z cytryny, pieprz oraz sól. Całość mieszamy. Po nałożeniu na ulubione pieczywo ozdabiamy owocami granatu ;-).
Smacznego!
Hela
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz