Etykiety

środa, 2 września 2015

Pasta z łososia z awokado, miodem, musztardą, cytryną i granatem

Cześć,
dzisiaj pomysł na pyszną, zdrową i lekką przekąskę ;-). Mąż absolutnie szaleje na jej punkcie (na moim bardziej :-P)!
Jeśli lubicie łososia, to koniecznie spróbujcie w Waszych domach :-).







Pasta z łososia i awokado

Składniki:

- niewielki kawałek łososia;
- 1 awokado;
- łyżka miodu;
- 2 łyżki musztardy (najlepiej dijon);
- łyżka soku z cytryny (ewentualnie limonki);
- pieprz, sól
- owoce granatu

ulubione pieczywo :-P

Przygotowanie:

Do pasty używam zawsze grillowanego łososia, który pozostał mi z obiadu (specjalnie zawsze przygotowuję więcej ;-)). Łososia rozdrabniamy na kawałki. Obrane awokado rozgniatamy widelcem na papkę. Oba składniki umieszczamy w jednej miseczce. Dodajemy do nich łyżkę miodu, 2 łyżki musztardy (najlepiej dijon), łyżkę soku z cytryny, pieprz oraz sól. Całość mieszamy. Po nałożeniu na ulubione pieczywo ozdabiamy owocami granatu ;-).

Smacznego!
Hela






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz