Etykiety

wtorek, 16 czerwca 2015

Krem z czerwonej papryki

Są takie dania, które moglibyśmy jeść kilka razy w miesiącu i z pewnością, by się nam nie przejadły. Do mojej listy takich potraw należy niewątpliwie krem z czerwonej papryki. Słodki smak papryki zostaje przełamany pikantnymi nachosami i podsmażoną, pokrojoną w cieniutkie plasterki kiełbasą. Zatem przedstawiam przepis na kolejny pyszny krem, do przyrządzenia którego zainspirowała mnie koleżanka - krem z czerwonej papryki.





Emotikon wink


Drukuj lub zapisz do pliku PDF
 

KREM Z CZERWONEJ PAPRYKI

Składniki:


około 1kg czerwonej papryki
1 cebula
1 litr bulionu
pieprz, sól

2 kiełbasy
1 opakowanie nachosów
zielona pietruszka


Przygotowanie:


Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni, wkładamy do niego pozbawione gniazd nasiennych, przekrojone na pół umyte papryki. Pieczemy aż skórka zrobi się ciemna. Wyciągamy i obieramy. Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na oliwie do zeszklenia, dolewamy bulion. Paprykę także kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru. Wszystko zagotowujemy i gotujemy jeszcze pod przykryciem około 20 minut. W tym czasie smażymy w rondelku pokrojoną w cieniutkie plasterki kiełbasę. Ugotowany wywar blendujemy i przyprawiamy. Podajemy z kiełbaską oraz nachosami i zieloną pietruszką.


Smacznego!
Hela






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz